2009. november 12., csütörtök

Hagymás tört-krumpli.





Nálunk a krumpli az örök kedvenc, a megunhatatlan, és az ezerféleképpen elkészíthető. Sokszor azért gondban vagyok, mert a krumpli éppen a rendelkezésemre áll, és a gondom csakis annyi hogyan is készítsem el, hogy ne legyen unalmas a köret pl. a húsok mellé. Még az anyutól lestem el ezt az egyszerű, ám nagyon finom hagymás tört-krumpli receptet. Igaz ameddig Ő egy kevés pirospaprikával is megbolondította, melytől szép színt kapott a krumpli, addig én a paprikát kihagyom belőle. Ez viszont már ízlés dolga, mert a krumpli így is, úgy is finom.








Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 db vöröshagyma (nagy
1 mk őrölt fehér bors
1-2 tk ételízesítő

3-4 ek olaj







A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk  fel kisebb kockákra. Ezután enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. 

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kevergetve addig pároljuk még kezd szép színt kapni. Ekkor öntsük hozzá a puhára főt, előzőleg leszűrt krumplit, majd ízlés szerint szórjuk meg fehér borssal, ételízesítővel, és sóval. Keverjük, süssük, pár percig és közben tőrjük kicsit össze, valamint ha szükséges akkor ízesítsünk utána.(ha túl száraznak találnánk, akkor még egy kevés olajat keverjünk hozzá)

Az elkészült krumplit tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor ízlés szerint sült hússal, rántott hússal...... vagy éppen stefániával kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése