2009. november 7., szombat

Gombás-tejfölös zúzapörkölt


Volt itthon pulykazúza, így a mai ebédre mindenképpen azt szerettem volna elkészíteni. De hogy ne legyen a megszokott pörkölt, így még keresgéltem a hozzávalók között. Adott volt a gomba és a tejföl, és már láttam is magam előtt az ebédünket. Nagyon finom lett, és kicsit mégis más a megszokott pörkölttől. Garganelli tésztával tálaltam, de galuska és krumpli is illik hozzá. természetesen csirkezúzából is elkészíthető.

50 dk pulykazúza
30 dk gomba(én csiperkét tettem bele)
1 pohár tejföl
1 db vöröshagyma

ételízesítő
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
pirospaprika
olíva olaj

A zúzát és a vöröshagymát apró darabokra vágni. A gombát félbevágni és felszeletelni. Egy edénybe olajat önteni hozzá adni a vöröshagymát és elkezdeni párolni. Ezután hozzá adni az apró darabokra vágott zúzát és tovább párolni. Közben ízlés szerint fűszerezni, majd felönteni egy pici vízzel. félpuhára főzni, és ekkor bele tenni a felszeletelt gombát. Jól össze keverni, közben a gomba enged annyi levet hogy abban puhára lehet főzni. Ha már teljesen puha a zúza és a gomba is, akkor állandó keverés mellett hozzá adni a tejfölt. Jól kiforralni és pár percig még tovább főzni, ha szükséges akkor utána ízesíteni.
Tésztával, galuskával, vagy krumplival tálalni.

4 megjegyzés:

  1. Szia Réka!
    Neked is jó éjszakát, és szép álmokat!!!!

    VálaszTörlés
  2. Még sosem ettem zúzapörköltet! ( Csak levesben simán zúzát..)Megkóstolnám...

    VálaszTörlés
  3. trinity!
    Én sokszor főzök zúzát, de így még most készült először, és nagyon finom lett. Ha szereted akkor érdemes lenne kipróbálnod, nem fogsz csalódni benne.

    VálaszTörlés