2009. augusztus 7., péntek

Tejszínes csirkecomb kukoricadarás szószban


Lehet kicsit bizarrnak hangzik ez az étel, de egy kicsit mást szerettem volna készíteni a megszokott csirkés ételeken kívül.Ha valaki rászánja magát és elkészíti, nem fog csalódni benne. Már minden nagyobb üzletben lehet kukorica darát kapni, és ettől, na meg a fűszerektől egy kellemes ízvilágot kapunk. Én fusilli tésztával tálaltam, de szerintem bármilyen más köret is illik hozzá, pl. rizs, krumpli püré.....

4 db csirkecomb
2 ek. kukorica dara
2 db húsleves kocka
bazsalikom
majoránna
rozmaring
őrölt fehér bors

víz
1,5 dl tejszín

A combokat besózni, és megszórni őrölt borssal, majd egy kicsit állni hagyni.
Egy edénybe pici olajat önteni, majd a húsok mindkét felét kicsit elősütni.
Ezután megszórni a kukorica darával, és picit együtt pirítani. Majd felönteni annyi vízzel hogy félig ellepje a húst. Ízesíteni a fűszerekkel, és lassú tűzön, többszöri keverés mellett puhára főzni. Ha közben nagyon besűrűsödne, még kicsi vizet önteni alá. Ha teljesen megpuhult a hús, akkor kiszedni, és félre tenni. A szószba beletenni a tejszínt, és állandó keverés mellett jól kiforralni, majd mehet vissza a hús és ezzel is jól kiforralni, de főzni már nem kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése