2009. augusztus 8., szombat

Rakott-hús gombával és sajttal


Itt a hétvége, és nincs is az a nagy meleg, így a sütőt beizzítottam és ott készült a mai ebéd. Igaz mire a sütemény bekerült már jó meleg volt a konyhában, hát megfázni ma sem fogok az biztos. A végeredmény persze kárpótolt a meleg miatt, és a hús gyorsan elfogyott. Szeretek ilyen ételeket készíteni, mert nincs vele sok macera, aztán irány a sütő, és nekem már csak tálalni kell, na meg persze enni.

8 szelet hús
50 dk gomba
1 db vöröshagyma
fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
15 dk sajt

ételízesítő
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
őrölt fehérbors

A hússzeleteket kicsit kiklopfolni, majd besózni, és megszórni borssal. Egy serpenyőbe pici olajat melegíteni, és ebben elősütni a húst. Ezután egy margarinnal kikent tepsibe egymásmellé tenni őket, reszelt sajttal jól megszórni.
A hagymát és a gombát apróra vágni, majd a fennmaradó olajban, először a hagymát elkezdeni párolni, és párperc után mehet bele a gomba is. Ízlés szerint fűszerezni, majd hozzáadni a fokhagymát is, és 15 percig párolni. A tejfölt kikeverni egy teáskanál liszttel, és besűríteni vele a gombát. jól kiforralni és a hús tetejére önteni. Fóliával lefedni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. egy órán át párolni. Ezután levenni róla a fóliát és kicsit így pirítani a tetejét, hogy szép piros legyen.
Rizzsel tálalni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése