2009. augusztus 13., csütörtök

Almás pite

Már napok óta készülök pitét sütni, az alma is meg volt hozzá, és végre ma elérkezett a sütés ideje is. Több jó receptem van, de ezt megláttam Limaránál, egyik nap és gondoltam kipróbálom. Pudingport én is szoktam rá szórni, de csak úgy szárazon, de ezt főzni kell, és ettől a töltelék még finomabb lett. Annyit változtattam a recepten, hogy én darált dióval szórtam meg a tésztát, és mazsolát is tettem a töltelékbe. A tészta jó vékony lett, de ez nálunk külön kérés volt, de szerintem aki vastagabb tésztával szereti, az kisebb tepsibe süsse meg.


Tészta:

50 dk liszt
1 tk sütőpor
25 dk margarin
csipet só
2 ek cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
0,5 dl tejszín

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a többi anyagot is, és jól összegyúrni. Ezután a tésztát kétfelé osztani, és az egyik felét kinyújtani, majd sütő papírral bélelt tepsibe tenni. Megszórni darált dióval, majd a tölteléket rákenni.

Töltelék:

1,5 alma
2 ek. cukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
fahéj
mazsola
3 dl almalé

Az almát lereszelni, és citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljon meg, majd kicsit állni hagyni.
Ezután jól kinyomkodni. A kinyomott almaléből kimérni 3 dl-ert és ebbe simára keverni a pudingport. Felfőzni, majd hozzáadni a cukrot, a fahajat és a mazsolát. Végül hozzákeverni a reszelt almát, és a tészta tetejére kenni.
Kinyújtani a másik lapot és befedni vele a tölteléket. A megmaradt tojásfehérjével lekenni, és villával megszurkodni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése