2009. augusztus 14., péntek

Málnás túrókrémes piskóta rolád


Újra elkezdett teremni a málna a kertemben, és ennek nagyon örülök, mert újra lehet finomakat sütni. Ezen felbuzdulva gyorsan sütöttem egy piskótát és málnás túrókrémmel töltöttem meg, aztán irány a hűtőszekrény. Már alig vártuk hogy végre szeletelni lehessen, és egy gyors kóstolásnak vessük alá. Nagyon finom lett, és csak a késői időpontnak köszönhető hogy holnapra is maradt belőle.

Piskóta tészta:

4 db tojás
5 dk porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 dk liszt
1 cs vaníliás pudingpor
1 ek forró víz
pici sütőpor

A tojások fehérjét egy pici cukorral kemény habbá verni, majd félre tenni.
A tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy evő kanál forró vízzel habosra keverni.
Ha már jó habos, akkor hozzáadni a tojások felvert habját, majd rászitálni a sütőporos lisztet és a pudingport. Óvatosan összekeverni, majd egy sütő papírral bélelt tepsibe egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, 15 perc alatt készre sütni.
Egy konyharuhát megszórni porcukorral, majd a megsült piskótát ráborítani, lehúzni róla a sütő papírt, majd feltekerni, és így hagyni teljesen kihűlni.

Málnás túrókrém:

25 dk málna
25 dk túró
1 cs vaníliás pudingpor
10 dk kristálycukor
10 g zselatin
2 cs vaníliás cukor
3,5 dl víz
2 dl Hulala(növényi tejszín)

A cukrot, a túrót, és a málnát jól kikeverni.
A puding port 2,5 dl vízben felfőzni, majd hagyni kihűlni és a málnás túróhoz keverni.
1 dl vizet felforralni, majd levenni a tűzről és hozzáadni a zselatint és csomó mentesre keverni. Ezt is hagyni kihűlni, majd a krémhez keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, és szintén bele keverni a krémbe.
A kihűlt piskótát megkenni ezzel a málnás-túrós krémmel, majd feltekerni, és 2 órára hűtőbe tenni.
Szeletelés előtt porcukorral meghinteni a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése