2009. július 13., hétfő

Fehércsokis málnás és meggyes krém




Ezt a finomságot a napokban láttam meg Trinity blogjában. Rögtön tudtam, hogy ezt én is elfogom készíteni. Kicsit változtattam rajta, de ez a végeredményen mit sem változtatott. Tegnap még sikerült annyi málnát leszednem, hogy egy kisebb adaghoz éppen elég volt. Ezért gondoltam, hogy meggyel is kipróbálom és mindenki kedvére válogathat. Vendégeim voltak, és mondhatom nekik is nagyon ízlett.


Hozzávalók:

20 dkg málna(v. meggy)
5 dkg porcukor
20 dkg fehér csokoládé
1 ek tej
2,5 dl Hulala(növényi tejszín)
20 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor

Én fele-fele arányban málnát, és meggyet használtam az elkészítésnél.
A málnát pépesíteni és szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele.

A meggyet szintén pépesíteni, és cukorral ízesíteni, hogy ne legyen túl savanyú.

A mascarponét jól kikeverni a porcukorral, és a vaníliás cukorral.

A csokoládét gőz fölött felolvasztani, majd hozzáadni a tejet, és jól elkeverni. Megvárni hogy éppen csak langyos legyen, és a mascarponés krémhez keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan összeforgatni a csokoládés krémmel.

Ezután poharakba rétegezni a pépesített gyümölccsel váltakozva.
Tetejét cukrozott mogyoróval megszórni, és hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön, és az ízek össze érjenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése