2009. július 10., péntek

Cukkinis-mascarponés Farfalle


A mai napom nem úgy alakult ahogyan az este elterveztem, így csak egy gyors ebéd főzésére volt időm. Mivel mindenképpen cukkini lett volna, így csak egy gyorsabban elkészíthető receptet kellett keresnem. Ezért erre a tésztára esett a választás, gyorsan elkészült és nagyon finom. Legközelebb gombával fogom elkészíteni, biztosan úgy is nagy sikere lesz majd.

50 dk Farfalle (lehet Penne is)
25 dk mascarpone
2 db cukkini
3 pár füstölt virsli(v. bármilyen sonka)
3 dl tejszín
2 db húsleves kocka
őrölt fehér bors
margarin
reszelt sajt

A virslit apróra felkockázni, majd a margarinon kicsit elősütni. Ezután hozzá adni az apróbb kockára vágott cukkinit, és együtt párolni. Amikor már megfelelően megpuhult, akkor hozzá adni a tejszínt, a mascarponét, a húsleves kockát és az őrölt borsot. Állandó keverés mellett addig főzni amíg besűrűsödik. Ha kell még sóval utána ízesíteni.
A tésztát bő sós vízben megfőzni, majd hideg vízzel leöblíteni. Pici olíva olajjal össze melegíteni.
Tálaláskor a tésztát tányérra tenni, és ráhalmozni a cukkinit, majd ízlés szerint reszelt sajttal jól megszórni.

2 megjegyzés:

  1. Hmmmmm, gyors és könnyű, és mennyire finom lehetett!!! Szuper ötlet, jegyeztem!

    VálaszTörlés
  2. Viki!!!
    Nyugodtan próbáld ki mert nagyon finom!!!! Én is most készítettem először, de nem utoljára!!!!

    VálaszTörlés