2009. június 9., kedd

Cseresznyés túrós torta


Tudtam hogy valami cseresznye, és túró keverékéből készült süteményt szeretnék ma sütni. Így az este kicsit nézelődtem a receptek között, és találtam is több változatot, de valahogy egyik sem nyerte meg a tetszésemet. Végül a recepteket is figyelembe véve született meg ez a torta. Gondoltam rossz semmi képen nem lesz, mivel a hozzávalók külön-külön is finomak. És mondhatom nem is okozott csalódást, mert igen finom lett és már csak a hűlt helye van meg.

Tészta:

20 dk liszt
10 dk margarin
5 dk kristálycukor
reszelt citrom héj
1 tojás sárgája
tejföl
pici sütőpor

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, cukrot és a reszelt citrom héjat. Ezután hozzáadni a tojás sárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
A tortaformát kibélelni sütő papírral, és kézzel belenyomkodni a tésztát, majd a hűtőbe tenni addig amíg a töltelék elkészül.

Töltelék:

50 dk túró
60 dk cseresznye
cukor(ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
2 db tojás
2 kanál tejföl
reszelt narancs héj

A túrót villával összenyomkodni, majd hozzáadni a cukrot, a tojások sárgáját, a tejfölt, a reszelt narancs héjat, a pudingport és jól kikeverni.
3 tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verni, majd a túros masszához keverni. Végül óvatosan hozzáadni a kimagozott cseresznyét .
A tésztát kivenni a hűtőből és ráönteni a masszát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése