2009. május 21., csütörtök

Tejszínes karalábé leves

Tegnap este a barátnőimmel való levelezés közben szóba került a mai ebéd. Ezzel egymásnak ötleteket adva, jutottunk el a karalábé levesig. Bevallom úgy ráizgultam a témára, hogy alig vártam hogy reggel legyen. Gyorsan mentem a zöldségeshez, megvettem a karalábét és már neki is álltam a főzésnek. Rozika alap receptje alapján, egy kis változtatással elkészült a leves, ami nagyon finomra sikerült.

1 db karalábé
1 db vörös hagyma
1 nagyobb sárgarépa
petrezselyemzöld
zeller szár
1 kicsi liszt
1 pici pirospaprika
1 marék rizs
1 dl tejszín
3 db húsleves kocka
Dolíva margarin

A karalábét, hagymát és a sárgarépát apróra felkockázni. Egy fazékba margarint tenni, majd ha felolvadt mehetnek rá a zöldségek. Együtt párolni őket, és közben mehet rá az apróra vágott petrezselyemzöld is. Ezután megszórni a liszttel és a pirospaprikával, jól össze keverni, és felengedni vízzel. Ekkor beletenni a húsleves kockát, a zeller szárat majd felforralni és utána szép lassan főzni. Jó fél óra főzés után beletenni a rizst, és addig főzni tovább amíg megpuhul a levesben. Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatni a tejszínt és jól kiforralni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése