2009. április 29., szerda

Túrós Túró Rudis muffin.




Megint muffin!!!! A gyerekek kedvencének (na, meg persze a felnőttek is szeretik, legalábbis én nagyon) számító Túró Rudit egy kis ötlettel belerejthetjük a muffinba. Mivel szeretem külön a túrós, és külön a Túró Rudis muffint is, ( recept itt megtalálható) így biztos voltam benne, hogy így együtt is kedvünkre való lesz. Nem tévedtem, mert a muffin tésztája finom szaftos, a közepében pedig meglapuló Túró Rudival nagyon finom.Gyerekek, felnőttek egyaránt szeretni fogják.






Hozzávalók 12 db muffinhoz:

20 dkg liszt
1 cs sütőpor
7 dkg margarin
csipet só
2 cs vaníliás cukor
3 egész tojás
20 dkg túró
1 dl tej
4 db óriási Túró Rudi



 A Túró Rudikat egyesével, óvatosan vágjuk fel három egyforma darabra, majd tegyük félre.

A lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sütőport, és egy csipet sót. (ízlés szerint mazsolát is keverhetünk bele)

A puha margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az egész tojásokat, a tejet, és a túrót is.

Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük alaposan össze.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival (v. szilikonos formával) majd mindegyikbe tegyünk egy-egy kanál masszát. Ezután mindegyik közepébe nyomjunk bele egy-egy darabot a feldarabolt Túró Rudiból. Végül kanalazzuk rá a maradék masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk.

1 megjegyzés: