2009. március 9., hétfő

Spenót párizsis-tükörtojással

Már napok óta készültem arra hogy spenótot főzzek. Szerencsére nagy kedvencünk, így elég sokszor készítek. Már alig várom hogy a kertben megint akkora legyen hogy megtudjam szedni. Azért a frissből mégis csak más íze van. Ilyenkor általában csak egy tükör tojást szoktam sütni hozzá, de most volt itthon párizsi és így kombináltam össze a kettőt. Egy finom ebéd kerekedett ki belőle.

1 kg spenót
8dl tej
2 dl főző tejszín
2 evő kanál liszt
1 db zsemle
fokhagyma
édesítő szer(v. cukor)

A spenótot sós vízben puhára főzöm, majd szűrőbe öntöm és teljesen lecsepegtetem.
A zsemlét langyos vízbe áztatom, majd jól kinyomkodom, és pépesítem.
A lisztet kevés olajon világos színűre pirítom, és a tűzről levéve 2-3 gerezd fokhagymát nyomok bele. A spenótot jól össze darabolom, majd a liszthez adom a zsemlével együtt. Jól össze keverem és állandó keverés mellett hozzáöntöm a tejet. Vissza teszem a tűzre és kevergetve sűrűre főzöm. Közben ízesítem a sóval és az édesítő szerrel ízlés szerint. Pár percig így főzöm, majd belekeverem a tejszínt is és jól kiforralom.

Egy serpenyőbe kevés olíva olajat öntök, kicsit hagyom melegedni, majd beleteszem a párizsi szeletet. Mindkét oldalát kicsit átsütöm, és ráütök egy tojást. Sózom, és óvatosan forgatva készre megsütöm .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése