2009. március 31., kedd

Eper habos tortácskák


Kaptam egy nagyon finom eper krém receptet, és úgy döntöttem, kis tortácskákat fogok sütni és ezzel töltöm meg őket. Először kis kosárka formába gondoltam a sütést, de végül a muffin sütőre esett a választásom. Ennek a formának kicsit talán nagyobb a mérete és több krém fér bele. Végül is jó választásnak bizonyult.

Tészta:

5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
30 dkg liszt
1 tojás sárgája

Ezeket az anyagokat, először robot géppel addig kevertem hogy jó morzsalékos legyen, majd kézzel gyors mozdulatokkal összegyúrtam. 30 percre hűtőbe tettem. Végül a muffin formába nyomkodtam a tésztát. Az alját villával jól megszurkáltam, hogy ne púposodjon fel.
200 fokos sütőben szép pirosra sütöttem, és hagytam teljesen kihűlni.

Krém:

1 cs főzés nélküli pudingpor(vaníliás)
2 dkg margarin
2 dl tej
2-3 dl eper lekvár
rumaroma

A pudingport, margarint és a tejet elkezdem robot géppel keverni. Pár perc keverés után hozzáadom a lekvárt, és a rumaromát is, majd addig keverem tovább, hogy jó krémes állagú krémet kapjak. Ha nem elég édes, akkor cukorral ízlés szerint ízesítem.
A kihűlt formákat megtöltöm a krémmel, és a tetejét tejszín habbal díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése