2009. március 1., vasárnap

Almás raguleves



Megint elérkezett a vasárnap, és eldöntöttem hogy nem lesz húsleves. Na, de akkor mégis mit kellene helyette főzni azon gondolkodtam, mert leves mindenképpen kell. Elővettem a receptes füzetemet és nézegetni kezdtem, majd erre a ragulevesre esett a választásom. Sokszor elkészítettem már, és nagyon szeretjük.


Hozzávalók:

50 dkg hús
4 db alma
10 dkg darált dió
4-5 db csirkemáj
1,5 dl tejszín
ételízesítő
őrölt fehér bors
bazsalikom
reszelt citromhéj
1 citrom leve


A húst apró kockákra vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk. Ha már kifehéredett megszórjuk a fűszerekkel és a darált dióval. Jól átforgatjuk és felengedjük vízzel, és belefacsarjuk a citrom levét. Belereszelünk 1 db almát, nagy lyukú reszelőn. Puhára főzzük, és beletesszük a kockára vágott almát(a héjával együtt), és a csíkokra vágott csirke májat. Pár percig még főzzük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. Jól kiforraljuk, de főzni már nem kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése