2009. február 28., szombat

Zöldséges rakotthús

Sokszor kénytelen vagyok egy kicsit diétázni, de olyankor is szeretek finomakat enni. Persze mindenképpen valami laktatót, ami persze egy diétába belefér. Ezt a zöldséges húst ilyenkor előszeretettel készítem el.

8 szelet pulyka mell(v. csirke)
1 kg mexikói zöldség
1 nagy doboz tejföl
2 db tojás
étel ízesítő
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
őrölt fehérbors

A húst sózni, borsozni, majd pici olíva olajon hírtelen mindkét felét átsütni.
A tepsit vékonyan kikenjük margarinnal és fele mexikói zöldséget beleterítjük kicsit megsózzuk.
A tejfölt a tojással simára keverjük és felét a zöldségre locsoljuk. Erre ráhelyezzük a hússzeleteket, majd ízlés szerint fűszerezzük. Befedjük a maradék zöldséggel, kicsit megsózzuk és meglocsoljuk a maradék tejfölös tojással. Fóliával lefedjük és 1 órára közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük, puhára pároljuk. Ezután a fóliát levéve, még pár percre vissza helyezzük a sütőbe, de sokáig már nem szabad sütni , mert kemény lesz a zöldség.
A zöldséget fagyasztott állapotban használjuk fel.


2 megjegyzés:

  1. Gizike! Ez nagyon finomnak igérkezik, feltétlenül megcsinálom.
    Puszi: Arany

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Arany!
    Nem fogsz csalódni benne, és jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés