2009. február 27., péntek

Túró Rudi pötty.





Ez a kis nyalánkság igazán egyszerűen elkészíthető, és desszertként is kínálhatjuk. Főként a gyerekek nagy kedvence lehet, de azért mi felnőttek sem tudunk majd neki ellenállni. Túró Rudinak készült, de a végén kicsi pöttyök lettek belőle, de az íze a lényeg és nem a formája. Valódi különlegesség és állítom, hogy még jobb is mint a boltban vásárolt. Az elkészült kis pöttyöket, úgy döntöttem hogy megbolondítom egy kevés málnadzsemmel, így aztán mindegyik közepébe belenyomtam az ujjamat, majd ide került a dzsem. Ettől aztán még finomabb, pikánsabb lett az íze.






Hozzávalók:

50 dkg túró
2 cs vaníliás cukor
1/2 citrom leve
reszelt citromhéj
1/2 doboz tejföl (kicsi doboz fele)
2-3 ek porcukor
10 g zselatin
1 dl víz
málnadzsem
csokoládé


A túrót villával jól összetörjük, majd hozzákeverjük a cukrot, citromlevet, reszelt citromhéjat és a tejfölt.

A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett oldjuk fel benne a zselatint. Hagyjuk  kihűlni, majd keverjük hozzá az ízesített túróhoz. Tegyük be a hűtőbe, hogy egy közepes keménységű legyen a massza.
Ezután  vegyük ki a hűtőből, és formáljunk belőle kis pöttyöket, majd az ujjunkat nyomjuk bele a közepébe. A mélyedésbe kanalazzuk bele a málnadzsemet, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A tortabevonó csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd vonjuk be a túrópöttyöket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen a csokoládé a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése