2009. február 22., vasárnap

Rakott kukoricás hús


Ezt a receptet egy újságban találtam, és nagyon megtetszett már a kép is ami megjelent róla. Hozzáfogtam és elkészítettem. Nem csak kinézetre volt jó, de az íze is isteni. Egyszerű, gyors és kiadós ebéd lett belőle.

0,5 kg darált hús
1 db vöröshagyma
0,5 kg kukorica
3 dl főzőtejszín
4 db tojás
2-3 db sárgarépa
10 dk reszelt sajt
petrezselyemzöld
ételízesítő
ízlés szerinti fűszerek

A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, petrezselyemzöldet, és az ízlés szerinti fűszereket. Sózzuk, és szórjuk meg étel ízesítővel, majd jól keverjük össze. Rakjunk egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt, és erre tegyük rá a húst. Majd szórjuk a tetejére a kukoricát és kicsit sózzuk meg. A tejszínt keverjük össze a tojásokkal, sózzuk meg és felét öntsük rá a kukorica tetejére. Ezután vékonyra karikázott sárgarépával fedjük be, majd a megmaradt tejszínes tojást öntsük rá. Lefedve kb. másfél óráig pároljuk, majd a fóliát levéve szórjuk meg a reszelt sajttal és süssük szép pirosra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése