2009. február 28., szombat

Narancsos karaj

Ma egy különleges receptet próbáltam ki. Egy fórumozó barátnőmtől kaptam, és párnap szemezés után úgy döntöttem elkészítem. Nem csalódtam , nagyon finom lett. Én különösen szeretem a gyümölccsel készült ételeket, és ez is kitűnő választás volt.

8 szelet karaj
4 db narancs
15 dk margarin
2-3 ek petrezselyemzöld
ételízesítő
őrölt fehérbors
1 narancs leve
1 dl víz

A húst kiklopfolni majd sózni és kicsit állni hagyni. A tepsit kikenni margarinnal. A megmaradt margarint kicsit megolvasztani és hozzákeverni az apróra vágott petrezselyemzöldet, 1 narancs reszelt héját, az őrölt borsot, 1 narancs kifacsart levét, 1 dl vizet, és ízlés szerinti mennyiségű ételízesítőt. Ebbe a pácba jól beleforgatni a húst és a tepsibe egymásmellé tenni. Fóliával lefedni és puhára párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni. Kiszedni a húst és a darabokra vágott narancsot beletenni a szaftba. Jól összeforgatni és kicsit még visszatenni a sütőbe.
Én 1 ek mézet csorgattam még a narancs tetejére.
Rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése