2009. február 25., szerda

Ananászos rizs.




Sokszor böngészem a diétás recepteket, és nagyon sok finomságot találok melyeket szívesen el is készítek. A diéta nem a koplalásról, és az éhezésről szól, és lehet igen sok finomságot változatosan és bűntelenül enni. Egyik nagy kedvencem ez az ananászos rizs. Igaz én általában konzerv ananásszal készítem, mert frisshez igen ritkán jutok csak hozzá. Most is konzervből készült, mert gondolom az mindenki számára könnyebben beszerezhető. Viszont így is nagyon finom, és főként laktató.






 Hozzávalók:

1 cs rizs (előfőzött)
2 dl tejföl
2-3 ek majonéz
1 tk mustár
1 doboz ananász
mazsola
csipet só
pici édesítőszer
1 mk kurkuma
őrölt fehér bors






A rizst a dobozon lévő leírás szerint főzzük meg, majd hideg vízzel alaposan öblítsük le, és csepegtessük le.

A darabolt ananászkonzervet öntsük bele egy szűrűbe, majd csepegtessük le.

A tejfölt keverjük simára a majonézzel, a mustárral, csipet sóval, az őrölt fehér borssal,  a kurkumával, és ízlés szerint édesítőszerrel.

Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett ananászt, a rizst, a mazsolát, majd öntsük rá az ízesített tejfölt. Ezután keverjük alaposan össze, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét pörkölt mandulaforgáccsal, majd úgy kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése